Deschizătorul de drumuri

Francois Wolmarans Specialist în vânzări de produse premium

Pasiunea lui Francois pentru inginerie l-a condus la Linde - unde continuă să o folosească. Iată povestea acestuia.

S-a alăturat ca absolvent de 25 de ani, cu un CV deja impresionant, Francois Wolmarans a fost rapid încadrat în muncă la Linde. În prezent, în stadiul final al programului de absolvire LEaD absolvent în Statele Unite, el nu numai că se bucură de oportunitățile pe care le primește, ci și excelează în aceste domenii. În acest interviu, el dezvăluie mai multe despre traseu său până în prezent.

Viața la Linde

Francois, poți să ne spui despre trecutul tău - de unde ești și unde ai crescut?

Sunt de fapt cetățean al Africii de Sud și al Germaniei (din partea mamei mele). Am crescut în Johannesburg, dar ne-am mutat în Orlando Florida în 2003. Am urmat cursurile la Florida State University din Tallahassee unde am studiat ingineria industrială și mecanică și limba și cultura chineză. Ați putea crede că este o combinație ciudată, dar, pentru mine, limba chineză este atât de interesantă!

Unde ai lucrat înainte de a ajunge la Linde?

 Înainte de a veni la Linde, lucram la Universitatea de Stat din Florida, la Institutul de Materiale de înaltă performanță, efectuând cercetări în domeniul nanotehnologiei - în special nanotuburi de carbon și grafen. Echipa noastră a câștigat un premiu la conferința Nanotehnologia pentru apărare 2013 și am fost invitat să vorbesc despre proiectul nostru ca autor principal la Summitul Național de Inovare 2014 din Washington DC. O experiență minunată, dar destul de solicitantă!

Și cum ai ajuns la Linde? Tu ai găsit slujba asta sau ea te-a găsit pe tine?

Am fost la maratonul Shell Eco cu Echipa Statului Florida. Este un concurs de inginerie pentru care Linde este partenerul oficial global. Acolo am întâlnit un angajat al Linde care mi-a spus totul despre programul de dezvoltare LEaD (Learn, Excel, and Develop / Învață, Excelează și Dezvoltă-te) în care există posibilitatea să ai trei rotații inter-funcționale în sfera tehnică și comercială. I-am dat CV-ul meu și după un proces de recrutare care s-a finalizat cu succes mi-a fost oferit postul!

"Am o idee mult mai clară despre locul în care vreau să ajungă cariera mea după finalizarea programului LEaD."

"Mi s-a dat foarte rapid autonomia de a ieși în lume și de a vinde soluții."

Viata la Linde

Ai menționat programul LEaD. Ai putea să ne dai mai multe detalii?

Există trei rotații pe parcursul a doi ani. Prima mea rotație a fost într-o poziție de Inginer de Aplicații pentru aplicații cu produse alimentare și băuturi. Trebuia să colind țara în lung și-n lat vizitând fabrici ale clienților existenți și potențiali din domeniul cercetare și dezvoltare și trebuia să rezolv problemele acestora. Foarte rapid mi s-a dat autonomia de a vinde soluții singur. A doua mea rotație a fost ca Manager de Proiect pentru grupul de aplicații în masă din sud-est-ul SUA. Am fost responsabil pentru instalarea de echipamente noi, care presupunea calcularea fluxurilor, dimensionarea tubulaturii și conductelor de proces, gestionarea contractorilor și altele asemenea.

Și care este rolul tău actual în Linde?

În prezent lucrez ca inginer de proiect pentru grupul nostru de Produse Electronice și Produse Premium (EPP) în cea de-a treia rotație situată în Pacificul de Nord-Vest al SUA. Echipa noastră este responsabilă pentru planificarea, construirea și extinderea proceselor de producție chimică de specialitate care sunt utilizate în fabricarea de înaltă tehnologie.

Care este cel mai bun lucru despre programul pentru absolvenți?

Nu cred că pot să subliniez cât de norocos am fost că am putut lucra în producție, management de proiect și vânzări tehnice în timpul rotațiilor mele. Am o idee mult mai clară despre unde vreau să ajungă cariera mea după finalizarea programului LEaD.

Puncte principale ale carierei de până acum la Linde?

Este mai mult o serie de puncte principale. Primul este prima mea vânzare după numai șase luni. Al doilea a fost atunci când am identificat și rezolvat cu succes o scurgere de gaz potențial periculoasă în timp ce am vizitat o locație a unui client și al treilea a fost faptul că mi-am văzut unele dintre ideile pe care le-am prezentat ca parte a unui proiect al echipei tehnologice, fiind selectate și puse în practică!

Deci, ce urmează pentru tine?Unde te vezi pe viitor viitor?

Cea de-a treia mea rotație se apropie de final și am acceptat un nou rol în cadrul companiei ca manager de piață pentru produsele electronice și produse premium! Cred că va fi o mare provocare și sunt nerăbdător să-mi încep noul rol și să-mi dezvolt abilitățile!

Detalii

  • Cunoașterea funcțională a patru limbi! Engleză, afrikaans, franceză și chineză mandarină
  • Câștigător al unui premiu de cercetare pentru "Nanotehnologia pentru apărare" la Universitatea de Stat din Florida
  • A participat cu succes la summitul Muntelui Kilimanjaro și a Muntelui Sfânt din Hua Shan
  • Tatăl său este cea mai mare sursă de inspirație, prin faptul că și-a pus bazele propriei afaceri de construcții pe care a început-o la numai 23 de ani!
  • Un mare fan al lui Elon Musk - un coleg din Africa de Sud și un inginer care forțează limitele!