Spitalul Modular 1 Elias a fost conectat la un rezervor Linde cu capacitate de 20.000 de litri

Ce rol are oxigenul medicinal în tratarea pacienților COVID-19?


București, 15 mai 2020 – Linde Gaz, unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze industriale și medicinale din România, a pus recent în funcțiune instalația de alimentare cu oxigen medicinal a Spitalului Modular 1 Elias. Acesta va fi utilizat pentru tratarea pacienților în stare critică și după depășirea crizei COVID 19.

Adaptarea infrastructurii Spitalului Elias pentru tratarea pacienților cu COVID-19 a implicat și o triplare a capacității existente de stocare a oxigenului. Noul rezervor cu capacitate de 20.000 de litri permite alimentarea Spitalului Elias și a Spitalului Modular 1 Elias la parametri optimi de debit, presiune și calitate. Montarea rezervorului a necesitat realizarea unui nou amplasament și adaptarea sistemelor de distribuție. Spitalul Modular dispune, în premieră, și de rampe mobile pentru gazele medicinale, care oferă un plus de flexibilitate în tratarea pacienților care au nevoie de suport ventilator sau de oxigenoterapie.

„Întreaga echipă Linde a lucrat continuu pentru a finaliza la timp acest proiect complex, cu termene de execuție foarte scurte și dificultăți în importul de echipamente din state UE. Ne-a ajutat experiența colegilor din alte țări pentru proiectarea instalației. Ne bucurăm că suntem parte din acest proiect, alimentarea cu oxigen fiind esențială, cu atât mai mult în contextul actual”, a declarat Iulia Oprea, Head of Healthcare Linde Gaz România.

„Spitalul Modular 1 Elias este gândit pe trei module pentru pacienții cu coronavirus, în diferite stadii: pacienți testați și neconfirmați, cazuri mai puțin grave și cazuri critice, într-un modul ATI. Spațiul a fost prevăzut de la început cu instalație de gaze medicinale pentru cele 38 de paturi pentru a acomoda, în orice moment, un număr mai mare de pacienți. Ne dorim să funcționeze ca o secție exterioară ATI, astfel încât să protejăm pacienții internați la Spitalul Elias de riscul infectării”, a declarat Oana Gheorghiu, membru fondator al asociației Dăruiește Viață.