Portrait of Michael Altmann, Linde REMEO healthcare manager

Partea de îngrijire

Michael AltmannMichael Altmann, Manager Centru REMEO®

Pasiunea lui Michael constă în îngrijirea altora - o calitate care i-a alimentat cariera impresionantă la Linde. Citește povestea lui ...

There are moments in Michael Altmann’s professional life that he would not trade for anything. Such as one day in summer 2015. Altmann and his team threw a party for the residents at the REMEO® centre for long-term mechanical ventilation in Mahlow. To make the experience truly special, he had booked a live band. “We have an elderly patient, he is ventilated and can hardly walk,” says Altmann. “But when the band started to play an old love song, he suddenly got up, led his wife to the dancefloor and they danced like a young couple!” What nobody had known: it was “their song.” The one they once fell in love to. “That,” says Altmann, “brought tears to my eyes.”

O sarcină de care să fie mândru

Altmann și echipa sa au asigurat legătura dintre unitatea de terapie intensivă a unui spital și casa unui pacient. Este un angajament imens: pacienții stau adesea 200 de zile sau chiar mai mult. Altmann conduce o echipă de conducere de trei persoane, care supraveghează personalul, gestionează incintele - și, desigur, tratamentul pacienților și a familiilor acestora. "Lucrurile pe care le facem pot însemna totul pentru oamenii pe care îi avem în grijă", spune el. Cu 41 de paturi și 54 de angajați - poate fi responsabil pentru maxim 95 de persoane!

Este amuzant când te gândești că viața sa ar fi putut să o ia într-o altă direcție. "Când eram tânăr, nu am vrut niciodată să lucrez ca și cadrul medical", își amintește Altmann. "Nici măcar nu am putut suporta mirosul de dezinfectanți". În schimb, a visat la un loc de muncă în publicitate. Dar când locul în care și-a făcut ucenicia a dat faliment, mama lui Altmann (o asistentă medicală) a sugerat: "De ce nu încerci să fii cadru medical?"

Image showing Linde healthcare manager consulting with patient
Image showing Linde healthcare manager adjusting patient's breathing equipment

"Am vrut o poziție în care să pot lua decizii, unde aș putea să fac o schimbare. Și mai ales, am vrut să învăț. ”

Image showing a close up of carer's hand on a patient's hand

"Am aflat că recunoștința unei persoane care are nevoie de îngrijire este ceva unic. Ceva ce nu poate fi experimentat nicăieri în altă parte. "

Image showing Linde healthcare manager reading patient notes with colleague

Efectuarea de schimbări

Altmann a avut numai 23 de ani când a primit un loc de muncă în îngrijirea la domiciliu pentru un pacient imobilizat la pat, care suferea de ALS. El o descrie ca pe o experiență care l-a inițiat la maturitate. Fiind o persoană care nu se lasă dusă de val, el a decis repede că vrea să facă mai mult. "Nu mai eram mulțumit cu faptul că eram o asistentă medicală. Am vazut atat de multe lucruri care au mers prost, atat de multe procese care ar putea fi optimizate. Am vrut o poziție în care să pot lua decizii, unde aș putea să fac o schimbare. Și, mai presus de toate, am vrut să învăț. "A fost doar o chestiune de timp până când a absolvit cu succes un curs în managementul asistenței medicale și - curând după aceea - cursul avansat pentru a deveni director de asistență medicală la domiciliu.

 "Nu a fost doar impulsul meu, totuși", recunoaște acesta, zâmbind. "Din momentul in care am inceput sa lucrez la Linde in 2011, am fost incurajat si impins sa progresez". Este ceva pentru care este cu adevărat recunoscator: "Nu cred că am fost făcut să devin manager de centru - si am fost foarte surprins când mi s-a oferit să conduc centrul din Mahlow. La urma urmei, este mama REMEO® - prima și cea mai mare din Germania!" Dar, după un moment de ezitare, a acceptat și a avut din ce în ce mai mult succes.

Detalii

  • Locație: Mahlow, Germania
  • Început @ Linde: 2011
  • Film preferat: Out of Africa
  • Muzica preferată: Sunt un copil al anilor nouăzeci, deci: Electro, House, Lounge - de ex. Fritz Kalkbrenner
  • Un detaliu interesant despre mine: am tatuaje pe tot corpul meu; întreaga mea familie este reprezentată în ele.
Image showing Linde healthcare manager pushing patient in wheelchair