Portrait of Michael Altmann, Linde REMEO healthcare manager

Partea de îngrijire

Michael AltmannMichael Altmann, Manager Centru REMEO®

Pasiunea lui Michael constă în îngrijirea altora - o calitate care i-a alimentat cariera impresionantă la Linde. Citește povestea lui ...

Există momente în viața profesională a lui Michael Altmann pe care nu le-ar schimba pentru nimic. Cum ar fi o zi în vara anului 2015. Altmann și echipa lui au dat o petrecere pentru paciențiipe termen lung din centrul REMEO® de ventilație mecanică din Mahlow. Pentru a face experiența cu adevărat specială, a chemat o trupă live. "Avem un pacient în vârstă, este ventilat și nu poate merge pe jos", spune Altmann. "Dar când trupa a început să cânte un cântec de dragoste vechi, s-a ridicat repede, și-a condus soția la dans și au dansat ca un cuplu tânăr!" Ceea ce nimeni nu știa: era "cântecul lor". Cel pe care s-au îndrăgostit. "Acest lucru," spune Altmann, "mi-a adus lacrimi la ochi".

O sarcină de care să fie mândru

Altmann și echipa sa au asigurat legătura dintre unitatea de terapie intensivă a unui spital și casa unui pacient. Este un angajament imens: pacienții stau adesea 200 de zile sau chiar mai mult. Altmann conduce o echipă de conducere de trei persoane, care supraveghează personalul, gestionează incintele - și, desigur, tratamentul pacienților și a familiilor acestora. "Lucrurile pe care le facem pot însemna totul pentru oamenii pe care îi avem în grijă", spune el. Cu 41 de paturi și 54 de angajați - poate fi responsabil pentru maxim 95 de persoane!

Este amuzant când te gândești că viața sa ar fi putut să o ia într-o altă direcție. "Când eram tânăr, nu am vrut niciodată să lucrez ca și cadru medical", își amintește Altmann. "Nici măcar nu puteam suporta mirosul de dezinfectanți". În schimb, a visat la un loc de muncă în publicitate. Dar când locul în care și-a făcut ucenicia a dat faliment, mama lui Altmann (o asistentă medicală) a sugerat: "De ce nu încerci să fii cadru medical?"

Image showing Linde healthcare manager consulting with patient
Image showing Linde healthcare manager adjusting patient's breathing equipment

"Am vrut o poziție în care să pot lua decizii, unde aș putea să fac o schimbare. Și mai ales, am vrut să învăț. ”

Image showing a close up of carer's hand on a patient's hand

"Am aflat că recunoștința unei persoane care are nevoie de îngrijire este ceva unic. Ceva ce nu poate fi experimentat nicăieri în altă parte. "

Image showing Linde healthcare manager reading patient notes with colleague

Schimbari de cariera

Altmann a avut numai 23 de ani când a primit un loc de muncă în îngrijirea la domiciliu pentru un pacient imobilizat la pat, care suferea de ALS. El o descrie ca pe o experiență care l-a inițiat la maturitate. Fiind o persoană care nu se lasă dusă de val, el a decis repede că vrea să facă mai mult. "Nu mai eram mulțumit cu faptul că eram asistent medical. Am vazut atât de multe lucruri care au funcționat sub asteptari, atât de multe procese care ar fi putut fi optimizate. Am vrut o poziție în care să pot lua decizii, unde aș putea să aduc o schimbare în bine. Și, mai presus de toate, am vrut să învăț. "A fost doar o chestiune de timp până când a absolvit cu succes un curs în managementul asistenței medicale și - curând după aceea - a urmat un curs avansat pentru a ajunge director in asistență medicală la domiciliu.

"Nu a fost doar impulsul meu, totuși", recunoaște acesta, zâmbind. "Din momentul în care am început să lucrez la Linde în 2011, am fost încurajat și impins să progresez". Este ceva pentru care este cu adevărat recunoscător: "Nu credeam că asunt făcut să devin manager de centru - și am fost foarte surprins când mi s-a oferit să conduc centrul din Mahlow. La urma urmei, este  REMEO® - prima și cea mai mare din Germania!" Dar, după un moment de ezitare, a acceptat și a avut din ce în ce mai mult succes.

Detalii

  • Locație: Mahlow, Germania
  • Început @ Linde: 2011
  • Film preferat: Out of Africa
  • Muzica preferată: Sunt un copil al anilor nouăzeci, deci: Electro, House, Lounge - de ex. Fritz Kalkbrenner
  • Un detaliu interesant despre mine: am tatuaje pe tot corpul meu; întreaga mea familie este reprezentată în ele.
Image showing Linde healthcare manager pushing patient in wheelchair